CD / DVD-stasjon - Alt du trenger å vite !

Det er en optisk stasjon en stasjon som leser gjennom en laser diode optisk skiven kalt CD eller CD
Det er en optisk stasjon en stasjon som leser gjennom en laser diode optisk skiven kalt CD eller CD

CD-spilleren

Det er en optisk stasjon en stasjon som leser gjennom en laser diode optisk skiven kalt CD eller CD, enten det CD eller datamaskin CD-ROM.

Når den brukes til å lytte til musikk-CD, kan CD-spiller integreres i ulike typer bærbare enheter eller tjenere, til en radio telefon, etc. Det kan også være en separat, bærbar enhet eller innenlands, koble til en kanal Hi-Fi, en audio-forsterker eller hodetelefoner.

Datamaskinen, CD-spilleren er enten i form av en intern enhet i sentrale enhet, eller en ekstern enhet koblet til datamaskinen med en USB
USB
USB-bussen er også sagt til \Hot pluggable\, som er å si at du kan koble til og fra en USB med PC på. Systemet installert på PC (Windows, linux...) gjenkjenner det umiddelbart. USB har en svært interessant funksjon : det er standby modus når du ikke bruker enheten. Også kjent som \strømsparing\ :
- eller FireWire
FireWire
FireWire er handelsnavnet gitt av Apple til et multiplekset seriegrensesnitt, også kjent som standard IEEE 1394 og også kjent som grensesnittet i.LINK, handelsnavn som brukes av Sony. Det er en databuss som bærer både data og kommandosignaler fra de ulike tilkoblede enhetene.
-port.

DVD-spilleren (eller DVD-spiller) er en optisk diskettstasjonen brukes til å utnytte digital data lagret på DVD. Ankomsten av DVD-Video (Digital Versatile Disc) revolusjonerte så denne lille verden, som dukket opp i 17 aux États-Unis en 18 i Europa spesielt i Frankrike.
De fleste DVD-spillere kan lese flere formater av optiske disker.

Operasjonen

Rotasjon av platen

Disken roterer med en servomotor med variabel hastighet. Faktisk, om den delen av track1 er i midten eller periferien, er lengden på sektorene alltid den samme, derfor, i motsetning til vinylplaten, må rullingen av dataene foran lekehodet være konstant.
I enkel hastighet må et område flys i 1/75th av et sekund. For en lineær lesehastighet på 1,2 ms-1 varierer rotasjonshastigheten fra 458 tre min-1 for å lese 50 mm diameter områdene på disken til 197 tr-min-1 for å lese områdene med en diameter på 116 mm (ca)
Til sammenligning vil en stasjon med en hastighet 16 ganger høyere (CD-Rom 16x-spiller) se hastigheten på platen variere mellom 7328 tre min-1 og 3152 tremin-1.
Mekaniske CD Philips med svingbare armer.

Flytte hodet

Bevegelsen av den optiske blokken er gitt enten av en svingarm (Philips mekanikk) eller av en lineær servo med svært høy presisjon fordi, på en mulig total forskyvning på tre centimeter4, er det i stand til å vedta 600 forskjellige posisjoner per millimeter.
Et objektiv fra en CD-spiller.

Laserdiode

Laserdioden avgir i infrarød og brukes til både skriving og lesing; Imidlertid er strålens kraft forskjellig hvis det er en leser eller en graver (noen få milliwatt i lesing versus 24 mW for en fire-speed graver), dessuten varierer den i henhold til hastigheten på gravering.

Optisk regibjelker

Laserdioden avgir en stråle til et prisme (som kan karakteriseres som et halvgjennomsiktig speil); dette prismet sender strålen tilbake i rett vinkel for å lede den til linsene. Strålen reflektert av disken (i polykarbonat) passerer gjennom prismet for å opphisse fotodioden.

Linser

Den optiske fokuseringsblokken er på en mobil enhet hvis bevegelser styres av elektromagneter. Dette systemet gjør det mulig å justere posisjonsjusteringen (glideinnstilling) på fokuslinsen (montert på en bevegelig spole) i forhold til disken. Denne pakken er målet.
Linsen, oppstrøms av linsen, brukes til å konsentrere laserstrålen, slik som å få en stråle om en mikrometer i diameter, for å kunne lese mikrocuvettes (groper på engelsk) av forskjellige lengder av platen6.
Siden strålens diameter ikke er vesentlig bredere enn bølgelengden på hendelsesstrålen, må fokuset på strålen derfor være ekstremt presis.
Fremstillingen av disse linsene krever større rigor, men i motsetning til mikroskoplinser, for en enkelt bølgelengde, laserstrålen.

Lysfølsom diode

Dette oppdager endringer i reflektert lys. For en leser brukes denne dioden til å lese diskinformasjonen ved å oppdage variasjonene av lys mottatt, preget av frontene som genereres av rekken av mikrocuvettes og mellomliggende glatte områder (lander) på disken.
Høyfrekvente signalet som er plukket opp av denne mottakelige cellen kalles et øyediagram.
Dekodingen brukes til flere systemer, inkludert å finne posisjonen til laserstrålen på disken og vurdere rotasjonshastigheten på disken, med sikte på å korrigere den kontinuerlig (arbeidet til slaveri kretsene).
For en graver brukes den også til å kontrollere graveringen. For en CD standardiseres den registrerte binære hastigheten på 4,3218 MHz.

DVD-spiller


Datamaskin, DVD-spillere er en computer input anordninger. De kan være interne, som er integrert i huset, eller eksterne, installert i sin egen sak og koblet til datamaskinen via USB
USB
USB-bussen er også sagt til \Hot pluggable\, som er å si at du kan koble til og fra en USB med PC på. Systemet installert på PC (Windows, linux...) gjenkjenner det umiddelbart. USB har en svært interessant funksjon : det er standby modus når du ikke bruker enheten. Også kjent som \strømsparing\ :
- eller FireWire
FireWire
FireWire er handelsnavnet gitt av Apple til et multiplekset seriegrensesnitt, også kjent som standard IEEE 1394 og også kjent som grensesnittet i.LINK, handelsnavn som brukes av Sony. Det er en databuss som bærer både data og kommandosignaler fra de ulike tilkoblede enhetene.
-kontakten og drevet kraftsektoren.

DVD-spillere kan brukes i salongen for å gjengi videoinnholdet. De er deretter koblet til en TV via HDMI
HDMI
HDMI er et fullstendig digitalt audio/video~grensesnitt som overfører ukomprimerte krypterte dataflyter. HDMI brukes til å koble en audio/video~kilde (DVD~spiller, Blu~ray~spiller, datamaskin eller spillkonsoll) til en HD~TV.
HDMI støtter alle videoformater, inkludert standard, forbedret HD~definisjon og flerkanalslyd. HDMI omslutter video data med TMDS.
eller SCART
SCART ( eller péritel)
SCART refererer til en koblingsenhet og en lyd/video-kontakt som hovedsakelig har blitt brukt i Europa. Den lar deg ganske enkelt koble til eksterne enheter (TV) som har analoge lyd- / videofunksjoner ved hjelp av en 21-pinners kontakt.
Det finnes tre typer kontakter : pluggen på enhetene, den mannlige / mannlige ledningen og skjøteledningen.
, S-Video, RCA
RCA
RCA-kontakten, også kjent som en fonograf eller cinch-kontakt, er en svært vanlig type elektrisk tilkobling. Opprettet i 1940, er det fortsatt funnet i dag i de fleste hjem. Den overfører lyd- og videosignaler. Akronymet til RCA står for Radio Corporation of America. Opprinnelig ble RCA-pluggen designet for å erstatte de gamle telefonpluggene til manuelle telefonutvekslinger.
og lyd forsterkning av utganger analog Hørlig system eller en optisk skriver S/PDIF for digital lyd kabel.
DVD videobilder kan også lese lyd CD-type, eller selv VCD / SVCD og, for den siste, CDer og data DVDer som inneholder mediefiler i ulike formater (spesielt MP3 musikk, JPEG bilder (, og DivX for video).

Copyright © 2020-2024 instrumentic.info
contact@instrumentic.info
Vi er stolte av å tilby deg et nettsted uten informasjonskapsler uten annonser.

Det er din økonomiske støtte som holder oss gående.

Klikke !